Hogwarts

Hittade den här texten på Msn nyheter...


Köp en trollstav på Ollivanders

Hogwarts öppnar i juni

Världens alla Harry Potter-fans fick glädjefnatt i höstas när det avslöjades att nöjesparken The Wizarding World of Harry Potter var under uppbyggnad. Nu har öppningsdatumet - och den häftigaste attraktionen - avslöjats.

Vill du vara bland de första som får köpa en trollstav på Ollivanders, dricka pumpajuice på The Three Broomsticks och flyga en hippogriff? Då får du boka en resa till Orlando, Florida, i mitten av juni.

För nu står det klart att Universal Studios öppnar grindarna till The Wizarding World of Harry Potter den 18 juni i år.

Vi har tidigare berättat om nöjesparken, men nu har mer information läckt ut om den främsta av attraktionerna. Åkturen kallas Harry Potter and the Forbidden Journey och äger rum inne i parkens enorma replika av Hogwarts.

Attraktionen ska använda en kombination av video, som visas runt hela rummet i 360 grader, och en "specialutvecklad robotteknik" som får de åkande att känna som att de flyger över Hogwarts, undkommer en drakattack och spelar en match Quidditch - bland mycket annat.

Hela turen tar cirka en timme och startar i fängelshålorna innan den går förbi Dumbledores kontor och passerar klassrummet för försvar mot svart magi och professor Sprouts växthus.

Universal har också löst dilemmat med att mugglare, vanliga människor, aldrig får tillgång till trollkarlarnas värld i JK Rowlings böcker. Dagen på The Wizarding World of Harry Potter är ett unikt undantag, ska besökarna få berättat vid entrén, för att vanligt folk ska få lära sig mer om historien på Hogwarts.

Mer information om nöjesparken finns på den nästan magiska webbplatsen

www.universalorlando.com/harrypotter.


Kommentarer
Postat av: FRIDA

^^

Allt bra idag?^^

2010-04-05 @ 20:00:46
URL: http://fridaalind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0